Aktiv idag |  Aktiv de senaste tre dagarna |  Aktiv senaste veckan |  Inte aktiv senaste veckan | 



KATEGORIER:
Fråga bandet
SvAk konserter
SvAk musik
SvAk texter
Övrig musik
[ Övrigt ]
GeneralKnas
Räven
Stures Dansorkester


DISKUSSIONER:

Webshopen...
Hot this year crew(premiär)kon...
Hylla de som hyllas bör...
Bohusläns rub-a-dub :)...
ett alternativt samhälle...
tatuering...
eldning......
Idéer kring en tatuering!...
Så vad är på gång?...
Dokumentär?...
Angånde Forumet...
Kläder...
Debatt med våp, politiker och ...
vem är detta...
T-shirt lejon kärlekskrigare...
Sture på filmtipset.se...
Loggo..!! Läs Detta...
palestinasjal...
Snygg bild...
[ Stadshuset / Sundsvall... ]
Kärlekskrigare, t-shirten!...
Bästa svenska artisten...
Nya Videon!...
Signerad Sv. Ak tröja!...
Kristendommen och babylon...
SHOP...
Loggans ursprung...
Dreadlocks...
TACK...
Jisses...



[ > ]


INLÄGG:   

[ Stadshuset / Sundsvall ]

Länk.. skriver 2007.11.19 12:01:20:
http://www.dagbladet.se/artikel.php?id=363138&avdelning_1=105&avdelning_2=5&Noje.jpg#


Natalie skriver 2007.11.19 10:46:37:
Kaptenen och majorerna bjöd på musik i toppklass.

Betyg *****

Glöm juldagen och Gatufesten eller vilka andra dagar som helst som du tror är det bästa utelivet har att erbjuda i stan.
Skulle du gått ut i Sundsvallsnatten skulle du ha gjort det i lördags. Om du inte gjorde det borde du sluta läsa nu, du kommer bli så besviken på dig själv annars. Strax före klocklan två på natten avslutas nämligen vad som förmodligen är Stadshusets roligaste och bästa livebokning hittills. Svenska akademien tilsammans med Kapten röd och majorerna är en kombo som för kvällen hade fått vem som helst att dansa sig vansinnig och det är precis vad som händer. Kaptenen och hans majorer sätter nivån och med låtar som "Du e la go" och "Kallakallacka" från debutskivan "Stjärnorna finns här" följer han Göteborgstraditiion att göra musik som gör dig glad. Publiken hade nog varit nöjd även om kvällen slutade i euforin som uppstod där och då. Men det är långt ifrån slut. Svenska akademien, som har ett rykte om sig att vara ett av Sveriges bästa liveband, har fortfarande kvar att leverera över en timme tungt gungande reggae/hip-hop. Det småflummiga snacket om att låtarna handlar om ditten och datten känns ganska överflödigt den här lördagskvällen när livemusiken visar sig från sin allra bästa sida på Stadshusverandan i Sundsvall i form av reggaeskägg och svettiga kroppar. Det är mäktigt när Svenska akademien drar med sig publiken på en resa i ösets förtecken och uppmaningen "dansa skiten ur era kroppar från bandets frontman Carl-Martin "Sture Allen dy" Vikingsson är det ingen som säger nej till. "Du vill så du kan", "Akut akut" och "Vakna" från nya skivan "Gör det ändå" blandas med äldre låtar och allt det handlar om är allsång, gemenskap och dansfeber när Svenska akademien lever upp till och över sitt rykte. Det är tråkigt att säga det så här i efterhand men du borde verkligen ha varit där.

Well bandet jag är så lycklig att få höra och se er igen efter så många år, tack för att ni finns, KÄRLEK TILL ER ALLA!! Pussa de små och era fruar/män/sambos från mig, här i Sundsvall levde människorna upp för en tid tack vare er, detta stod i Dagbladet måndagen den 12 nov 2207.